Отворени работни места в Starbucks: Научете как да кандидатствате

Тази статия ви води стъпка по стъпка как да намерите работа в Starbucks. Ако търсите да се присъедините към компанията, тук ще намерите основната информация, за да започнете.

От използване на официалния уебсайт до съвети за направата на вашето CV по-привлекателно, ние ще ви предоставим подробно ръководство, за да ви помогнем да направите първата стъпка към кариера.

ADVERTISEMENT

Защо работа в Starbucks?

Работата в Starbucks предлага привлекателни финансови и професионални предимства. С конкурентни заплати и възможност за пълене, можете да увеличите доходите си.

Работата в Starbucks предлага и допълнителни предимства за служителите си като здравно осигуряване, планове за спестяване за пенсия и отстъпки за продукти.

Работата в Starbucks предлага здравословен финансов пакет за незабавни печалби и дългосрочна сигурност, заедно с ценен опит в обслужването на клиенти и ритейл операции, полезен за всяка финансова кариера.

ADVERTISEMENT

Къде е най-голямо присъствието на Starbucks?

Има значително глобално присъствие, но най-голямо е в Съединените щати, родината му. С хиляди заведения по цялата страна, това е мястото, където веригата има най-голям брой заведения.

Освен в САЩ, работните места в Starbucks имат силно присъствие на международни пазари като Китай, Канада, Япония и Обединеното кралство.

С нарастващ брой заведения и адаптиране на менютата и услугите си спрямо местните предпочитания на всяка регион, компанията може да бъде опция в различни региони по света.

ADVERTISEMENT

Навигиране в страницата на Starbucks Careers

За да навигирате в страницата с обяви за работа, следвайте тези стъпки:

 1. Влезте в страницата и намерете опцията за регистрация, за да създадете своя профил.
 2. Използвайте помощния чатбот, за бързо разрешаване на въпроси.
 3. Използвайте интерактивната карта, за да търсите позиции на различни места.
 4. Разгледайте разделите за кариери в Ритейл, Производство и Дистрибуция, Лидерство в Ритейл, Корпоративни служители и специално в Технологии.
 5. Разгледайте раздела ‘Култура и стойности’, за да разберете по-добре компанията.
 6. Не забравяйте да посетите ‘За нас’ за повече информация за марката. Също така, проверете разделите ‘Кариери’ за информация за възможности за заетост и образование, ‘Социалния Импакт’ за инициативи за социална отговорност и устойчивост, и ‘Бизнес Партньори’ за тези, които искат да се партнират, включително доставчици и франчайзи.

Позиции в тази мрежа от кафенета, които може да намерите, са:

 • Ритейл: Позиции в магазини, обслужване на клиенти и управление на продажбите. Тези роли са от съществено значение за директно взаимодействие с клиентите и гарантиране на позитивно пазаруване, често изискващи добри междуличностни и умения за решаване на проблеми.
 • Производство и Дистрибуция: Работи в производството на продукти, управление на веригата за доставка и логистика. Тези позиции са от ключово значение за поддържането на качеството и ефективността на продуктите на Starbucks, от създаването им до доставката в магазините.
 • Лидерство в Ритейл: Служебни и управленски роли в магазините, насочени към лидерство и развитие на екипа. Тези роли включват стратегическо планиране, обучение на персонала и гарантиране, че операциите на магазина съответстват на стандартите и целите на компанията.
 • Корпоративни: Работи в корпоративни офиси, включително маркетинг, финанси, човешки ресурси и администрация. Тези роли подкрепят по-широката бизнес стратегия и операции на Starbucks, изисквайки специализирани умения и дълбоко разбиране на целите на компанията.
 • Технологии: Позиции свързани с ИТ, разработка на софтуер и цифровизация. Тези роли са насочени към иновиране и поддръжка на технологичната инфраструктура на Starbucks, от съществено значение за подобряването на клиентското преживяване и оперативната ефективност.

Започване на заявка за работа в Starbucks

За да кандидатствате за позиция, следвайте тези стъпки:

 • Изберете ‘Кандидатствайте’: Върху страницата на свободната позиция, за която сте заинтересовани, или на картата, натиснете ‘Кандидатствайте’.
 • Влезте в профила си: Ако вече имате профил в портала за трудоустройство, влезте в него. В противен случай трябва да създадете профил.
 • Попълнете формуляра за кандидатстване: Качете своето резюме (CV), посочете контактната си информация, отбележете наличността си да работите в работния график на Starbucks, отговорете на общи въпроси относно вашите опити и компетенции и добавете всяка друга информация, която считате за уместна.
 • Изчакайте отговор: След като кандидатствате за работа в Starbucks, бъдете внимателни за всяка комуникация относно вашето положение.

Други опции за търсене

Освен уебсайта за кандидатстване за работа в Starbucks, другите възможности включват:

 • Уебсайтове за заетост като Indeed или LinkedIn.
 • Местни или университетски панаири за работа.
 • Агенции за заетост или рекрутери.
 • Професионални социални мрежи.
 • Страници за кариера на други големи вериги от кафенета или ресторанти.
 • Онлайн групи или форуми, свързани с кафето.
 • Лични контакти или мрежи на бивши студенти.

Как да направя моето приложение по-привлекателно?

За да направите вашето приложение за работа в Starbucks по-привлекателно, го персонализирайте според позицията, за която кандидатствате. Изпъкнете с подходящите си опит и умения, които отговарят на това, което компанията търси.

Ако имате опит в областта на обслужването на клиенти или в ритейл среда, не забравяйте да го споменете. Покажете си познанията за културата и стойностите; това демонстрира вашия интерес.

Освен това, добре написано мотивационно писмо може да направи голяма разлика, както и да се уверите, че вашето CV е добре структурирано и без грешки.

Курсове и обучение

Този гигант в областта на кафето предлага различни обучителни и развиващи програми, като Starbucks Global Academy.

Тази платформа предлага онлайн курсове, достъпни за всеки, покриващи теми от умения за лидерство до устойчивост. Приключването на тях може да увеличи вашата стойност като кандидат.

Освен това служителите на Starbucks имат достъп до специфични обучителни програми, които им помагат да се развиват в своята кариера в компанията.

Старбакс на челната позиция в индустрията

Настоящите тенденции в индустрията на кафето включват по-голямо внимание към устойчивост, търсенето на специализирани продукти и нарастващ предпочитания за здравословни и персонализирани възможности.

Работите в Старбъкс остават на челната позиция в тези аспекти по няколко начина.

 • По отношение на устойчивостта, компанията се ангажира с етични практики на снабдяване и си е поставила амбициозни цели за намаляване на въглеродния си отпечатък.
 • По отношение на иновациите в продукцията, Старбъкс продължава да разширява менюто си със специализирани кафета и алтернативи за конкретни диети, като например напитките за вегани и нискосъдържащите захар опции.
 • Технологично, веригата води с развитата си мобилна апликация, която улеснява поръчките и плащанията, подобрявайки така клиентския опит.
 • Освен това, компанията инвестира в реновацията на своите магазини, за да подобри преживяването на място, създавайки по-гостоприемни и устойчиви пространства.

Заключение

Намирането на работа в Starbucks изисква обмислена стратегия. Трябва да персонализирате автобиографията и мотивационното писмо за всяка позиция, като подчертаете подходящите умения и опит.

Използвайте страницата за кариера ефективно, изследвайте компанията и се подгответе за интервюта. Освен това, възползвайте се от Starbucks Global Academy и други обучения, за да се подобрите.

Бъдете информирани за тенденциите в кафената индустрия и как Starbucks се приспособява към тях, което може да ви даде предимство на интервюта.

Disclaimer:

Jobs

Четете на друг език