Radna mjesta u Starbucksu: Saznajte kako se prijaviti

Ovaj članak vodi korak po korak kako pronaći poslove u Starbucksu. Ako tražite pridružiti se tvrtki, ovdje ćete pronaći bitne informacije kako početi.

Od korištenja službene web stranice do savjeta kako učiniti svoju prijavu privlačnijom, pružit ćemo detaljan vodič kako bi vam pomogli napraviti prvi korak prema karijeri.

ADVERTISEMENT

Zašto raditi u Starbucksu?

Rad na Starbucksu nudi atraktivne financijske i profesionalne pogodnosti. S konkurentnim plaćama i mogućnošću zarade napojnica, možete povećati svoj prihod.

Posao u Starbucksu također nudi svojim zaposlenicima dodatne pogodnosti poput zdravstvenog osiguranja, planova za štednju za mirovinu i popuste na proizvode.

Rad u Starbucksu pruža čvrsti financijski paket za trenutačnu zaradu i dugoročnu sigurnost, zajedno s vrijednim iskustvom u pružanju usluga kupcima i maloprodajnim operacijama, korisnim za bilo koju financijsku karijeru.

ADVERTISEMENT

Gdje je Starbucks najviše prisutan?

Starbucks ima značajnu globalnu prisutnost, ali najviše je prisutan u Sjedinjenim Američkim Državama, zemlji porijekla. Sa tisućama trgovina diljem zemlje, to je mjesto gdje lanac ima najveći broj lokala.

Osim u SAD-u, poslovi u Starbucksu imaju snažnu prisutnost na međunarodnim tržištima poput Kine, Kanade, Japana i Ujedinjenog Kraljevstva.

S rastućim brojem trgovina i prilagođavanjem svojih jelovnika i usluga lokalnim preferencijama svake regije, tvrtka može biti opcija u različitim regijama svijeta.

ADVERTISEMENT

Navigacija na stranici za zapošljavanje u Starbucksu

Za navigaciju na stranici za zapošljavanje, slijedite ove korake:

 1. Uđite na stranicu i pronađite opciju za registraciju kako biste kreirali svoj profil.
 2. Koristite pomoć chatbota za brzo rješavanje nedoumica.
 3. Koristite interaktivnu kartu za pretraživanje pozicija na različitim lokacijama.
 4. Istražite sekcije za karijeru u maloprodaji, proizvodnji i distribuciji, menadžmentu maloprodaje, korporativi te posebnu sekciju o tehnologiji.
 5. Pogledajte ‘Kulturu i vrijednosti’ kako biste bolje razumjeli tvrtku.
 6. Nemojte zaboraviti posjetiti ‘O nama‘ za više informacija o brendu. Također, pogledajte sekcije ‘Karijere‘ za informacije o zaposlenju i obrazovnim prilikama, ‘Društveni utjecaj‘ za inicijative društvene odgovornosti i održivosti te ‘Poslovni partneri‘ za one koji žele partnerstvo, uključujući dobavljače i franšize.

Pozicije koje možete naći u ovoj kafićarskoj mreži su:

 • Maloprodaja: Pozicije u trgovinama, korisničkoj službi i upravljanju prodajom. Ove uloge su ključne za izravnu interakciju s klijentima i osiguravanje pozitivnog iskustva kupovine, često zahtijevajući snažne interpersonalne i rješavanje problema vještine.
 • Proizvodnja i distribucija: Poslovi u proizvodnji proizvoda, upravljanju lancom opskrbe i logistici. Ove pozicije su ključne za održavanje kvalitete i učinkovitosti Starbucks proizvoda, od stvaranja do dostave u trgovine.
 • Menadžment u maloprodaji: Nadzorne i upravljačke uloge u trgovinama, fokusirane na vođenje i razvoj tima. Ove uloge uključuju strateško planiranje, obuku osoblja i osiguravanje da operacije trgovine budu u skladu s standardima i ciljevima tvrtke.
 • Korporativno: Poslovi u korporativnim uredima, uključujući marketing, financije, ljudske resurse i administraciju. Ove uloge podržavaju širu poslovnu strategiju i operacije Starbucksa, zahtijevajući specijalizirane vještine i duboko razumijevanje ciljeva tvrtke.
 • Tehnologija: Pozicije povezane s IT-om, razvojem softvera i digitalizacijom. Ove uloge su usmjerene na inovacije i održavanje tehnološke infrastrukture Starbucksa, bitne za poboljšanje iskustva kupaca i operativne učinkovitosti.

Početak prijave za posao u Starbucksu

Za prijavu za poziciju, slijedite ove korake:

 • Odaberite ‘Prijavi se’: Na stranici s oglasom za posao koji vas zanima ili na karti, kliknite na ‘Prijavi se’.
 • Prijavite se: Ako već imate račun na portalu za zapošljavanje, prijavite se. Ako nemate, morat ćete kreirati račun.
 • Ispunite obrazac za prijavu: Prijavite svoj životopis (CV), pružite svoje kontakt informacije, naznačite svoju dostupnost za rad u radnom rasporedu u Starbucksu, odgovorite na opća pitanja o vašim iskustvima i kompetencijama, te dodajte sve dodatne informacije koje smatrate relevantnima.
 • Čekajte odgovor: Nakon što se prijavite za posao u Starbucksu, ostanite u tijeku s bilo kojom komunikacijom u vezi s vašim statusom.

Ostale opcije pretraživanja

Osim traženja posla u Starbucksu putem web stranice, druge opcije uključuju:

 • Web stranice za zapošljavanje poput Indeed ili LinkedIn.
 • Lokalni ili sveučilišni poslovni sajmovi.
 • Agencije za zapošljavanje ili recruiters.
 • Profesionalne socialne mreže.
 • Karijerne stranice drugih većih lanaca kafića ili restorana.
 • Online grupe ili forumi vezani uz industriju kave.
 • Osobni kontakti ili mreže bivših studenata.

Kako učiniti moju prijavu privlačnijom?

Kako biste učinili svoju prijavu za posao u Starbucksu privlačnijom, personalizirajte je prema poziciji na koju se prijavljujete. Istaknite svoja relevantna iskustva i vještine koje odgovaraju onome što tvrtka traži.

Ako imate iskustva u usluživanju kupaca ili okruženju maloprodaje, svakako to spomenite. Pokažite svoje znanje o kulturi i vrijednostima; to pokazuje vaš interes.

Također, dobro napisano motivacijsko pismo može napraviti veliku razliku, kao i provjera da je vaš životopis dobro strukturiran i bez grešaka.

Tečajevi i obuke

Ova kava div između ostalog nudi različite programe obuke i razvoja kao što je Starbucks Global Academy.

Ova platforma pruža online tečajeve otvorene za sve, koji pokrivaju teme od vještina vođenja do održivosti. Njihovim završetkom možete povećati svoju vrijednost kao kandidat.

Dodatno, zaposlenici tvrtke Starbucks imaju pristup specifičnim programima obuke koji im pomažu u rastu u karijeri unutar tvrtke.

Starbucks na čelu industrije

Trenutni trendovi u industriji kave uključuju veći fokus na održivost, potražnju za specijalnim proizvodima te rastuću sklonost zdravim i prilagodljivim opcijama.

Starbucks poslovi ostaju na čelu u ovim aspektima na nekoliko načina.

 • Što se tiče održivosti, tvrtka se obvezuje na etičke prakse nabave i postavlja ambiciozne ciljeve za smanjenje svog ugljičnog otiska.
 • Što se tiče inovacija proizvoda, Starbucks nastavlja proširivati svoj jelovnik sa specijalnim opcijama kave i alternativama za određene dijete, kao što su veganske napitke i opcije s niskim udjelom šećera.
 • Tehnološki, lanac prednjači sa svojom naprednom mobilnom aplikacijom, koja olakšava naručivanje i plaćanja, te time poboljšava korisničko iskustvo.
 • Dodatno, tvrtka ulaže u renoviranje svojih trgovina kako bi poboljšala iskustvo u trgovini, stvarajući ugodnije i održive prostore.

Zaključak

Za pronalazak poslova u Starbucksu potrebna je dobro promišljena strategija. Trebate personalizirati svoj životopis i motivacijsko pismo za svaku poziciju, ističući relevantne vještine i iskustva.

Koristite stranicu karijera učinkovito, istražite tvrtku i pripremite se za razgovore za posao. Dodatno, iskoristite Starbucks Global Academy i druge obuke kako biste se usavršavali.

Ostajte informirani o trendovima u industriji kave i kako se Starbucks prilagođava njima, što vam može osigurati prednost na razgovorima za posao.

Disclaimer:

Jobs

Čitajte na drugom jeziku