Starbucks jobböppningar: Lär dig hur du ansöker

Den här artikeln guidar dig steg för steg om hur du hittar Starbucks jobb. Om du är intresserad av att ansluta dig till företaget hittar du här den nödvändiga informationen för att komma igång.

Från att använda den officiella webbplatsen till tips för att göra din ansökan mer attraktiv, kommer vi att ge en detaljerad guide för att hjälpa dig ta det första steget mot en karriär.

ADVERTISEMENT

Varför jobba på Starbucks?

Att arbeta på Starbucks erbjuder attraktiva ekonomiska och professionella fördelar. Med konkurrenskraftiga löner och möjligheten att tjäna dricks kan du öka din inkomst.

Ett jobb på Starbucks erbjuder också sina anställda ytterligare förmåner såsom sjukförsäkring, sparprogram för pension, och produktrabatter.

Att arbeta på Starbucks erbjuder en gedigen ekonomisk paket för omedelbar inkomst och långsiktig säkerhet, samt värdefull erfarenhet inom kundservice och detaljhandelsverksamhet, vilket är fördelaktigt för vilken finansiell karriär som helst.

ADVERTISEMENT

Var finns Starbucks mest närvarande?

Det finns en betydande global närvaro, men det är mest närvarande i USA, dess ursprungsland. Med tusentals butiker över hela landet är det där kedjan har flest etableringar.

Förutom i USA har Starbucks-jobb en stark närvaro på internationella marknader som Kina, Kanada, Japan och Storbritannien.

Med ett ökande antal butiker och genom att anpassa sina menyer och tjänster efter de lokala preferenserna i varje region kan företaget vara ett alternativ på olika håll i världen.

ADVERTISEMENT

Navigering på Starbucks karriärsida

För att navigera på karriärssidan, följ dessa steg:

 1. Gå in på sidan och hitta registreringsalternativet för att skapa din profil.
 2. Använd hjälpchattboten för att snabbt lösa eventuella frågetecken.
 3. Använd den interaktiva kartan för att söka efter positioner på olika platser.
 4. Utforska karriäravsnitten inom Detaljhandel, Tillverkning och Distribution, Ledarskap inom Detaljhandel, Företag, samt ett särskilt avsnitt om Teknologi.
 5. Kolla in ‘Kultur och Värderingar’ för att bättre förstå företaget.
 6. Glöm inte att besöka ‘Om oss‘ för mer information om varumärket. Kolla också in avsnitten ‘Karriär‘ för information om anställnings- och utbildningsmöjligheter, ‘Socialt Ansvar‘ för socialt ansvar och hållbarhetsinitiativ, samt ‘Verksamhetspartners‘ för de som vill samarbeta, inklusive leverantörer och franchisetagare.

Positioner i detta kaffekedja du kan hitta är:

 • Detaljhandel: Positioner i butiker, kundservice och försäljningsledning. Dessa roller är avgörande för direkt kundinteraktion och att säkerställa en positiv shoppingupplevelse, vilket ofta kräver starka interpersonella och problemlösningsfärdigheter.
 • Tillverkning och Distribution: Jobb inom produktionsproduktion, försörjningskedjehantering och logistik. Dessa positioner är avgörande för att bibehålla kvaliteten och effektiviteten hos Starbucks produkter, från skapande till leverans till butikerna.
 • Ledning inom Detaljhandeln: Lednings- och chefsroller i butiker, fokuserade på ledarskap och teamutveckling. Dessa roller innebär strategisk planering, personalsutbildning och att säkerställa att butiksoperationerna överensstämmer med företagets standarder och mål.
 • Företag: Jobb på företagskontor, inklusive marknadsföring, ekonomi, personal och administration. Dessa roller stödjer Starbucks övergripande affärsstrategi och verksamhet, kräver specialkunskaper och en djup förståelse för företagets mål.
 • Teknologi: Positioner relaterade till IT, mjukvaruutveckling och digitalisering. Dessa roller fokuserar på att innovera och underhålla Starbucks tekniska infrastruktur, vilket är avgörande för att förbättra kundupplevelsen och operationell effektivitet.

Att ansöka om jobb på Starbucks

För att ansöka om en tjänst, följ dessa steg:

 • Välj ‘Ansök’: På den lediga tjänstens sida som du är intresserad av eller på kartan, klicka på ‘Ansök’.
 • Logga in: Om du redan har ett konto på anställningsportalen, logga in. Om inte, kommer du att behöva skapa ett konto.
 • Fyll i ansökningsformuläret: Ladda upp ditt CV, ange dina kontaktuppgifter, ange din tillgänglighet för att jobba enligt Starbucks arbetsschema, besvara allmänna frågor om dina erfarenheter och kompetenser, samt lägg till all annan information du anser relevant.
 • Vänta på svar: Efter att ha ansökt om jobb på Starbucks, håll dig uppdaterad på all kommunikation angående din situation.

Andra sökalternativ

Förutom webbplatsen för att söka jobb på Starbucks, finns andra alternativ, inklusive:

 • Anställningswebbplatser som Indeed eller LinkedIn.
 • Lokala eller universitets-jobbmässor.
 • Anställningsbyråer eller rekryterare.
 • Professionella sociala nätverk.
 • Yrkesmässidor för andra stora kafékedjor eller restauranger.
 • Onlinegrupper eller forum relaterade till kaffebranschen.
 • Personliga kontakter eller alumnnätverk.

Hur kan jag göra min ansökan mer attraktiv?

För att göra din ansökan för jobb på Starbucks mer attraktiv, anpassa den efter den position du ansöker till. Belys dina relevanta erfarenheter och färdigheter som matchar det företaget letar efter.

Om du har erfarenhet inom kundtjänst eller en detaljhandelsmiljö, se till att nämna det. Visa din kunskap om företagets kultur och värderingar; detta visar ditt intresse.

Dessutom kan ett välskrivet personligt brev göra stor skillnad, liksom att se till att ditt CV är välstrukturerat och felfritt.

Kurser och Utbildning

Denna kaffejätte erbjuder olika utbildnings- och utvecklingsprogram, såsom Starbucks Global Academy.

Denna plattform erbjuder onlinekurser öppna för alla, som täcker ämnen från ledarskap till hållbarhet. Genom att slutföra dem kan din värdeökning som kandidat öka.

Utöver det har Starbucks-anställda tillgång till specifika utbildningsprogram som hjälper dem att växa i sina karriärer inom företaget.

Starbucks i branschens framkant

Aktuella trender inom kaffebranschen inkluderar en större fokus på hållbarhet, efterfrågan på specialprodukter och en ökad preferens för hälsosamma och anpassningsbara alternativ.

Starbucks jobb förblir i frontlinjen inom dessa aspekter på flera sätt.

 • Vad gäller hållbarhet, är företaget engagerat i etiska inköpspraxis och har satt ambitiösa mål för att minska sin koldioxidavtryck.
 • Vad gäller produkt innovation, fortsätter Starbucks att utöka sin meny med specialkaffealternativ och alternativ för specifika kostvanor, såsom veganska drycker och alternativ med lågt sockerinnehåll.
 • Teknologiskt leder kedjan med sin avancerade mobilapp, som underlättar beställningar och betalningar, vilket förbättrar kundupplevelsen.
 • Dessutom investerar företaget i att renovera sina butiker för att förbättra butiksupplevelsen, skapa mer välkomnande och hållbara utrymmen.

Slutsats

För att hitta Starbucks-jobb krävs en genomtänkt strategi. Du bör anpassa ditt CV och personliga brev för varje position, och framhäva relevanta färdigheter och erfarenheter.

Använd karriärsidan effektivt, forska om företaget och förbered dig inför intervjuer. Utöver detta, dra nytta av Starbucks Global Academy och annan utbildning för att förbättra dig själv.

Se till att hålla dig informerad om trender inom kaffebranschen och hur Starbucks anpassar sig till dem, vilket kan ge dig fördelar under intervjuer.

Disclaimer:

Jobs

Läs på ett annat språk